Saját mestergitárok készítése

és mindennemű pengetős hangszerek javítása, restaurálása, szakértői eredetvizsgálata és értékbecslése

Gitárkészítés – Gitárjavítás – Gitárrestaurálás – Gitártuning

bundozás – nyakjavítás (csere is) – pickup készítés, tekercselés, csere – fényezés – lakkozás – húrozás

Az általam létrehozott és levédett Gitison márkanév alatt a 80-as évek óta készítek elektromos, jazz és akkusztikus (klasszikus) mesterhangszereket.

Gitárjaimat számos neves zenész (Pl.: Solymos Antal, Szűcs Antal Gábor, Tátrai Tibor, P-Mobil zenekar, Vörös István, Szabó Sándor, Magna Cum Laude zenekar: Mező Misi, stb.) használja megelégedéssel, az eltelt idő alatt a szériaszám meghaladja a százas nagyságrendet.

Az elkészített egyedi gitárok felölelik az 50-es és 60-as évek nagy gitártervezőinek legendás típusait a fél-akusztikus jazzgitártól a rock-gitárokig valamint egyéni formákat így nagy sikereket értem el saját tervezésű hangszereimmel is.

Az országban elenyésző azoknak a zenészek, előadóművészek, zenét művelők, hangszert kedvelők, gyűjtők száma, akik hangszereikkel nem fordultak volna már meg nálunk javítás, restaurálás, felújítás, stb. céljából. Az általuk írásban adott referenciák a megelégedettséget és a minőséget híven tükrözik.

Valamennyi hangszer saját kézi készítésű és tekercselésű, a megrendelő kivánsága szerinti hangkarakterű és kiváló hangminőségű hangszedőkkel készül, gyári, vagy saját készítésű felszereléssel (húrláb, húrtartó, mechanikus kar, hangolókulcs stb).

A weboldalon bemutatott valamennyi hangszer egyedi. Ezek másolata, illetve egyéni igényeknek megfelelő hangszer személyes megbeszélés alapján rendelhető. Kérjük vegye figyelembe, hogy a hangszereket tisztán kézimunkával, kiváló alapanyagból készítjük, az elkészítés ideje hónapokat vehet igénybe.

Az egyedileg készített hangszedők gitártól függetlenül is megvásárolhatók, megrendelhetők. Valamennyi kézzel tekercselt, speciális mágnessel és vezetékkel készül, kiváló hangzást biztosít.

A referencia hangszerek személyesen is megtekinthetők a műhelyben. Amennyiben érdeklődik, kérjük hívja a  06 1 215 25 26-os telefonszámot.

Gitár katalógus

Gibson Custom L-5 javítás (tető-csere)

A sérült tető javítás előtt, és az új tető a cserét követően

A sérült tető javítás előtt, és az új tető a cserét követően

Gibson_custom_regi-uj_2

Az eredeti tető és az „új” (50 éves fenyőből)

 

Gibson_custom_lezaras

Az új tető lezárása

Gibson_custom_lakkozva

Lezárás után, lakkozás előtt

 

Fényezés előtt

Fényezés előtt

Gibson_custom_lakkozva-festve

Fényezés után

 

Gibson_custom_kesz

Felszerelt kulcsok

 

Gibson_custom_folyamat

A teljes folyamat